MINDO S.A. este, inca din 1967, un punct de reper in industria extractiva româneasca (nisipuri cuartoase si bile de silex), exploatând initial zacamântul de la Miorcani si apoi cel de la Hudesti, judetul Bototani. O societate miniera cu traditie, care de peste 50 de ani s-a format ca unitate de baza in extragerea si prepararea nisipurilor silicioase, pentru sticlarie si ceramica, ca producator de nisipuri purificate avansat necesare sticlariei de menaj si ceramicii fine, fire de sticla, sticlarie automata, sticlarie tehnica, turnatorii, electrotehnica, mortare uscate, adezivi, oferind practic intreaga gama de nisipuri utilizate in industrie.

Societatea este renumita ca unul dintre principalii furnizori de nisipuri silicioase de calitate din Europa Centrala si de Est.


Trecerea in sistemul privat a adus stabilitate si a deschis noi perspective. Acest lucru a fost posibil datorita implicarii hotarâte a SIF MUNTENIA - actionar majoritar, in majorarea capitalului social prin introducerea tehnologiilor noi, pentru a ramâne in vârful piramidei producatorilor din domeniu.

Incepând cu anul 1999 si accentuat din anul 2001, cresterea pretului gazelor naturale, a combustibililor precum si deschiderea pietei europene pentru produsele din China au condus la o involutie a industriei române de sticlarie ti implicit a cererii de nisipuri cuartoase.

Beneficiind de calitatea deosebita a nisipului cuartos pe care il exploateaza, MINDO a fost nevoita sa isi extinda domeniul de activitate, orientându-se spre piata materialelor de constructii, prin dezvoltarea unei divizii de mortare uscate si adezivi sub brandul MINDOPLAST®.


Finalizarea investitiei Productie polistiren expandat (in iulie 2012) si inceperea promovarii pe piata a produselor din gama EPS, a fost raspunsul MINDO la cererea in continua crestere de produse necesare reabilitarii termice a cladirilor si totodata intrarea pe un nou segment de piata.

In dinamica activitatilor industriale din perioada actuala, societatea noastra isi traseaza o traiectorie cu tendinta mereu ascendenta, bazata pe experienta lucratorilor si pe performantele tehnice ale utilajelor moderne cu care ne-am inzestrat in ultimul timp.


Calitatea si gradul de multumire a clientului sunt obiectivele la care tinem foarte mult.